Studentsko udruženje AEGEE Sarajevo traži novi upravni odbor!

13 avg

Studentsko udruženje “AEGEE Contact in Sarajevo” je u potrazi za entuzijastima koji žele preuzeti rukovedeću ulogu i doprinijeti NGO sceni u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Pozicije koje je potrebno popuniti su predsjednik, sekretar i blagajnik. Prije nego Vam kažemo koga tražimo, nekoliko rečenica o samom AEGEE-u.

Šta je to AEGEE?

AEGEE je najveća interdisciplinarna organizacija za studente i mlade Evrope koja teži ka demokratskoj, različitoj Evropi bez granica. AEGEE je nevladina, neprofitna i politička (ali nestranački opredijeljena). Osnovana 1985. godine u Parizu, AEGEE je do danas narastao u mrežu koja broj više od 13000 članova od Sibira do Portugala, od Švedske do Turske.

Za šta se zalažemo?

AEGEE želi da osnaži studente i mlade Evrope da preuzmu aktivnu ulogu u društvu. AEGEE želi da ojača razumijevanje mladih Evropljana i da ih zbliži u cilju stvaranja Evrope bez granica!

Kako to radimo?

• Interkulturalna razmjena: AEGEE stvara prostor za članove iz različitih sredina da se upoznaju, uče o kulturološkim razlikama u cilju njegovanja i stvaranja međusobnog razumijevanja. AEGEE podržava mlade ljude da pređu granice kako bi stekli nove prijatelje, razbili stereotipe i izgradili toleranciju i poštovanje.

• Zastupanje i politika: AEGEE skuplja mišljenja evropskih studenata i mladih te ih predstavlja vlastodršcima kroz kampanje, lobiranje, konferencije i članstvo u većim sličnim platformama za zastupanje. Osim toga, AEGEE informira student I mlade ljude o uticaju koje Evropske politike imaju u njihovim životima i što one nude.

• Tematski projekti: Tematski projekti, bili oni lokalni ili internacionalni, su inicijative razvijene od strane članova AEGEE-a. Bave se trenutnim izazovima u Evropi, stvaraju svijest kod mladih ljudi i predlažu rješenja iz perspektive mladih.

• Lični razvoj: AEGEE pruža prilike za učenje i razvoj njihovih članova kroz neformalnu i formalnu edukaciju. Sudjelujući na trening kursevima, radionicama i aktivnim članstvom u organizaciji , naši članovi poboljšavaju sovje kompetencije koje će im biti korisne u budućnosti. 

 

* Svjesni smo da sve navedeno iznad u ovo vrijeme pandemije nije lako ostvariti, ali postoji mreža aktivista koji su tu kako bi omogućili sprovođenje ciljeva AEGEE-a.

Koga tražimo i zašto baš tebe?

Tražimo studente svih usmjerenja sa područja Sarajeva koji su voljni preuzeti odgovornost i pokušati u ova teške vremena pandemije pokrenuti AEGEE priču u Sarajevu.

Osobe koje su prethodno preuzele odgovornost su ostale bez elana i vremena (studentski život ipak ima rok trajanja) i željele bi da se ova fina priča podijeli sa nekim ko je volja dići je na novu razinu.

Cilj je pronaći barem tri studenta/studentice koje bi u koordinaciji sa prethodnim upravnim odboromi regionalnom koordinatoricom pokrenuli AEGEE Sarajevo i preuzele funkcije predsjednika, sekretara i blagajnika. Ako ste student, komunikativni, vrijedni i imate želju da ostavite trag u svojoj lokalnoj sredini, AEGEE je idealna prika za tebe!

Ukoliko želite saznati više o AEGEE možete se informirati pomoću sljedećih linkova:

AEGEE

AEGEE Sarajevo

AEGEE FB

Ili pisati diretno na adrese @[email protected]ili[email protected].

Ukoliko vam se sviđa to što ste pročitali, molimo Vas da se prijavite na Google formu pomoću koje ćemo vas kontaktirati kako bismo dogovorili termin online razgovora sa ciljem da uvidite da li želite postati član AEGEE-a Sarajevo.

(Visited 347 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments