Studentski posao: Fondacija 787 nudi priliku za plaćeno stažiranje

12 maj
Rok prijave 20.05.2024

Fondacija 787 je nevladina, neprofitna i apolitična organizacija koja je od 2014. godine aktivno posvećena razvoju i promociji preduzetništva i startup kulture u BiH. U fokusu našeg djelovanja su žene i mladi koji imaju poslovnu ideju ili već osnovan biznis. Naša misija je da pomognemo tim preduzetnicama i preduzetnicima pri uspostavljanju i razvoju njihovih biznisa fokusirajući se na principe održivog razvoja i inovacije. Pomoć ostvarujemo kroz pružanje praktičnog i primjenjivog znanja u okviru naših pažljivo osmišljenih programa prilagođenih bh. kontekstu, kroz kratkoročne aktivnosti, aktivnu preduzetničku zajednicu ali i omogućivanje pristupa finansijama (grantovi i investicije). Sve što fondacija radi je besplatno za sve polaznike njenih programa zahvaljujući kontinuiranoj podršci i povjerenju naših donatora i sponzora.

U skladu sa trenutnim potrebama i projektima koje implementiramo, Fondacija 787 nudi sjajnu plaćenu priliku stažiranja za sticanje praktičnog iskustva u radu sa preduzetnicama i preduzetnicama u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko ste student ili studentica završnih godina studija ili mlada osoba koja je tek završila studije, motivisani ste za učenje, razvoj vještina i kompetencija, te posjedujete izvrsne komunikacijske vještine i sposobnost timskog rada, onda ste baš vi Intern/ Internica kakvog tražimo!

Kao Intern/Internica u Fondaciji 787, dobit ćeš priliku da:

  • učiš od stručnjaka i stručnjakinja iz različitih oblasti, od preduzetništva, projektnog menadžmenta, do efikasne komunikacije i timskog rada,
  • učestvuješ u vodećim preduzetničkim projektima i platformama u Bosni i Hercegovini,
  • doprineseš svojim idejama i energijom u stvaranju pozitivnih promjena, te
  • razvijaš svoje profesionalne vještine i kompetencije.

Opis posla:

  • pružanje podrške programskim timovima u implementaciji projekata i događaja,
  • administrativni zadaci poput vođenja evidencija, priprema dokumentacije, odgovaranje na e-mailove,
  • prikupljanje podataka, istraživanje, priprema izvještaja ili evaluacija projekata,
  • sudjelovanje u sastancima i radionicama, te
  • drugi poslovi po potrebi.

Očekivani intenzitet rada: do 20 sati sedmično

Početak rada: juni 2024

Period trajanja: 4-6 mjeseci

Lokacija rada: Sarajevo

Svi zainteresovani mogu dostaviti svoj Curriculum vitae (CV), te motivacijsko pismo (1 str.) na email adresu: [email protected], sa naznakom: Prijava za poziciju – Intern.

Prijave su otvorene do 20.05.2024. Kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži izbor će biti obaviješteni o datumu, mjestu i vremenu održavanja intervjua.

(Visited 172 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments