Studentske stipendije Općine Stolac za akademsku 2019/20. godinu

3 jun
Rok prijave 20.06.2020

Dječjem vrtiću Stolac vrijedna financijska potpora Vlade Republike ...

Općina Stolac objavila je Javni konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2019/20. godinu redovnim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja sa područja Općine Stolac. Stipendije se dodjeljuju za aktuelnu akademsku godinu, a pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju redovni studenti s područja općine Stolac, izuzev studenata prve godine i apsolvenata, uz uslove da tokom I ili II ciklusa studija nisu obnavljali godinu studija, da studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi i da ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit. U konkurus se, između ostalog, navodi da se stipendija ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog domaćinstva.

Prijave na Konkurs za dodjelu stipendija podnose se isključivo na posebnom obrascu koji se može preuzeti na web stranici općine Stolac: www.stolac.gov.ba ili na pisarnici općine Stolac, Ul. Kralja Tomislava b.b. Stolac, a podnose se u zatvorenoj koverti putem pošte ili predajom u pisarnicu Općine Stolac, Ul. kralja Tomislava b.b. Stolac sa naznakom  – Povjerenstvo za utvrđivanje liste za dodjelu stipendija u akademskoj 2019./2020. godini, Ul. kralja Tomislava b.b. Stolac.

Konkursi ostaju otvoreni do 20. juna 2020. godine, a za više detalja možete pogledati na: Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments