Studentske stipendije Općine Sanski Most za akademsku 2019/20

23 jan
Rok prijave 04.02.2020

Općina Sanski Most objavila je konkurs za dodjelu 55 stipendije redovnim studentima koji studiraju na akreditiranim državnim fakultetima u BiH.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2019/20. godinu, a pravo prijave imaju redovni studenti druge ili viših godina studija na akreditiranim državnim fakultetima u BiH.

Uslovi za dobijanje stipendije su da studenti imaju prebivalište na području općine Sanski Most, da su ostvarili u prethodnim godinama studija prosjek ocjena od najmanje 7,20, za deficitarni kadar od 7,00, da ne primaju stipendiju, kredit ili drugi oblik subvencije na ime troškova školarine od drugog davaoca, da u trenutku podnošenja zahtjeva ne obnavljaju godinu studija i da nisu stariji od 27 godine.

U konkursu se navodi da prednost za dodjelu stipendija imaju studenti koji pohađaju fakultete deficitarnih zanimanja (dipl. ing. elektrotehnike, dipl. ing. mašinstva), kojima se na ukupan broj bodova dodjeljuje dodatnih 20 bodova i studenti iz porodica šehida, poginulih boraca, RVI, demobilisanih boraca, civilnih žrtava rata, pripadnicima nacionalnih manjina, kandidatima koji imaju status osobe sa invaliditetom (civilni neratni invalid) i kandidatima bez oba roditelja, kojima se na ukupan broj bodova dodjeljuje dodatnih 25 bodova.

Visina mjesečne stipendije iznosi 100 KM, a isplaćivat će se u 9 jednakih mjesečnih rata.

Prijave sa traženom dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili putem pošte preporučeno sa naznakom “Prijava na Javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima općine Sanski Most”, na adresu Općina Sanski Most, Trg Ljiljana br. 1.

Konkurs ostaje otvoren do 4. februara, a za više informacija možete pogledati Konkurs Općine Sanski Most za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak. 2019/20. godinu.

(Visited 87 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments