Studentske stipendije Općine Novi Travnik za akademsku 2022/23. godinu

15 nov
Rok prijave 28.11.2022

Općina Novi Travnik raspisala je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima sa područja Općine Novi Travnik u akademskoj 2022/23. godini.

Općina će dodijeliti ukupno 180 stipendija za dodiplomski, diplomski i integrirani dodiplomski i diplomski studij i to: 40 stipendija za prvu godinu dodiplomskog i integriranog dodiplomskog i diplomskog studija, 20 stipendija za prvu godinu diplomskog studija, 35 stipendija za drugu godinu dodiplomskog i integriranog dodiplomskog i diplomskog studija, 20 stipendija drugu godinu diplomskog studija, 35 stipendija za treću godinu studija, 20 stipendija za četvrtu godinu studija, 5 stipendija za petu godinu studija i 5 stipendija za šestu godinu studija.

Pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju državljani BiH, koji imaju status redovnog studenta, uz uslove da imaju mjesto prebivališta na području Općine Novi Travnik, da su u akademskoj 2022./2023. godini prvi put upisali određenu godinu prvog ili drugog ciklusa studija tj. dodiplomskog ili diplomskog studija ili integriranog prvog i drugog ciklusa studija tj. integriranog dodiplomskog i diplomskog studija, u statusu redovnog studenta na istom fakultetu, da nemaju navršenih 26 godina života na dan objave konkursa i da ne primaju kredit, stipendiju ili drugu vrstu subvencije od drugog davaoca, dok pravo na dodjelu općinskih stipendija nemaju studenti doktorskog studija, studenti apsolventi, studenti koji ponavljaju godinu studija i studenti koji imaju navršenih 26. godina života na dan objave konkursa.

Visina stipendije po studentu iznosi 100,00 KM mjesečno.

U konkursu se, između ostalog navodi, da se prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose u zatvorenim kovertama na Protokol Općine Novi Travnik ili preporučeno poštom na adresu: Općina Novi Travnik, Kralja Tvrtka b.b., 72290 Novi Travnik sa naznakom „Općina Novi Travnik – Povjerenstvo za provođenje natječaja za dodjelu stipendija“, obvezno napisati na koverti godinu studija za koju se prijavljuje student.

Konkurs ostaje otvoren do 28. novembra, a za više detalja pogledatiKonkurs Općine Novi Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2022./2023. godini.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments