Studentske stipendije i nagrade Fondacije Dr. Valentina Vrtikapa za ak. 2021/22. godinu

20 okt
Rok prijave 15.11.2021

Fondacija Dr Valentina Vrtikapa objavila je konkurse za dodjelu jednokratnih stipendija studentima iz Ljubinja i studentima medicine za akademsku 2021/22. godinu.

Pravo prijave za dodjelu stipendija imaju redovni studenti uz uslove da su srednju školu završili u Ljubinju (Republika Srpska), da su prvi put upisali drugu (ili sljedeću višu godinu) u  ak. 2021/22.godini, da su studenti na nekom od fakulteta u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji, da su postigli ukupnu prosječnu ocjenu 7.75 ili veću i da nisu gubili nijednu akademsku godinu u dosadašnjem studiranju te redovni studenti medicine uz uslove da su srednju školu završili na teritoriji Republike Srpske ili Federacije BiH, da su prvi put upisali petu ili šestu godinu  u ak. 2021/22.godini, da su studenti na nekom od fakulteta u Republici Srpskoj, Federaciji BiH ili Srbiji, da su postigli ukupnu prosječnu ocjenu 7.75 ili veću i da nisu gubili nijednu akademsku godinu u dosadašnjem studiranju.

Jednokratna stipendija iznosi 500 KM.

Iz Fondacije napominju da studenti koji su upisali završnu godinu studija (III,IV,V ili VI godina, zavisno od studijskog programa) u akademskoj 2021/22.godini, ispunjavaju uslove konkursa i imaju prosječnu ocjenu svih položenih ispita iz prethodnih godina studija (ukupna prosječna ocjena)  9.00 i više, stiču pravo da se prijave za glavnu nagradu Fondacije. Glavnu nagradu čine Priznanje Fondacije i jednokratna stipendija u iznosu od 1000 KM. Studenti koji konkurišu za glavnu nagradu treba da to i naznače u e mail-u prilikom slanja dokumenata.

Svu dokumentaciju treba prebaciti u PDF format i slati putem e-mail-a na [email protected] najkasnije do 15. novembra 2021. godine, te nakon slanja dokumetacije dodatno nas obavijestite na [email protected].

Za više informacija pogledati Konkurs Fondacije Dr Valentina Vrtikapa za dodjelu jednokratnih stipendija studentima medicine za ak. 2021/22. godinu i Konkurs Fondacije Dr Valentina Vrtikapa za dodjelu jednokratnih stipendija studentima iz Ljubinja za ak. 2021/22. godinu.

(Visited 164 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments