Studentske stipendije Fondacije Izvor nade za školsku 2020/21. godinu

8 maj
Rok prijave 10.07.2020

Fondacija Izvor nade raspisala je konkurs za dodjelu 80 stipendija u školskoj 2020/21. godini za studente i studentice koji svoje studije nastavljaju na jednom od sarajevskih univerziteta.

Pravo prijave na konkurs imaju svi učenici završnih razreda srednjih škola i studenti od 2. do 5. godine studija.

“Studentima se pored vrhunskog smještaja u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ nudi i prilika za usavršavanje životnih vještina, karijerno savjetovanje, podrška u pisanju projekata, mogućnost volonterskog angažmana u projektima koje Fondacija “Izvor nade” realizira kao i učešće u programu vršnjačkog mentorstva“, kazao je Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“.

Agetović dodaje da Studentski dom od ove godine u svojoj ponudi nudi smještaj samo u dvokrevetnim sobama.

“Vrhunski ugođaj u mirnom dijelu grada, pored smještaja u dvokrevetnim sobama sa zasebnim kupatilima, odlikuje kvalitetan restoranski meni s uključenim doručcima i večerama, fitness sala, sportski teren, vešeraj, tri prostorije za odmor, dvije čajne kuhinje i veliku čitaonicu s bibliotekom. Dom je opremljen alarmnim sistemima i videonadzorom a studentima je na raspolaganju i kvalitetna internet veza u svim sobama“, izjavio je Agetović.

Konkurs ostaje otvoren do 10. jula, a za više informacija Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu.

(Visited 254 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments