Studentske i učeničke stipendije Opštine Kostajnica za šk./ak. 2021/22. godinu

19 nov
Rok prijave 15.12.2021

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović raspisao je Javni konkurs za dodjelu četiri vrste opštinskih stipendija za školsku i akademsku 2021/22. godinu.

Stipendije se dodjeljuju za deficitarna zanimanja, za uspjeh na studiju, prema socijalnom statusu i sportske stipendije, a studenti mogu konkurisati samo za jednu vrstu stipendije.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti i učenici srednjih škola sportisti koji imaju prebivalište na području opštine Kostajnica uz uslove da su redovni učenici, odnosno student prvog ciklusa visokoškolske ustanove, da učenici nisu stariji od 20 godina, a studenti od 26 godinai da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja.

Prema opštinskom konkursu deficitarna zanimanja za aktuelnu godinu su: Profesor njemačkog jezika, Profesor tehničkog obrazovanja, Profesor fizike, Tekstilni inžinjer, Diplomirani mašinski inžinjer, Diplomirani vaspitač, Diplomirani  inžinjer elektrotehnike.

Prijava na Konkurs s potrebnim dokumentima dostavljaju se Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti putem prijemne kancelarije opštine Kostajnica ili poštom na adresu opština Kostajnica Svetosavska 16, – Prijava na Konkurs za dodjelu stipendija, a obrazac za podnošenje zahtjeva za stipendije može se dobiti u prijemnoj kancelariji opštine Kostajnica kod službenika na info pultu, a nalazi se i na internet stranici opštine Kostajnica www.opstina-kostajnica.com.Konkurs ostaje otvoren do 15. decembra, a za više detalja pogledati Javni konkurs za dodjelu stipendija Opštine Kostajnica za školsku i akademsku 2021/22. godinu.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments