Studentske i učeničke stipendije Fondacije Adriatic za ak./šk. 2021/22. godinu

14 nov
Rok prijave 17.11.2021

Fondacija Adriatic objavila je konkurs za dodjelu 10 stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija i konkurs za dodjelu 15 stipendija učenicima srednjih škola za ak./šk. 2021/22. godinu, u trajanju od 10 mjeseci, u mjesečnim iznosima od 100,00 KM.
Pravo učešća na dodjelu studentskih stipendija imaju redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, uz uslove da imaju mjesto prebivališta na području općina Vareš, Breza i Kakanj, da nisu obnavljali nijednu godinu u toku studija (ili da su prvi put upisali/upisuju na godinu studija za koju traže stipendiju), da su studenti ostvarili minimalni prosjek 9.0 u prethodnoj akademskoj godini, odnosno 4.5 u srednjoj školi (ako se prvi puta upisuje na I ciklus studija), da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja (od druge institucije, pravnog ili fizičkog lica) i da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze prosječnu plaću u FBiH (neto 1000,00 KM).

Pravo učešća na dodjelu učeničkih stipendija imaju učenici koji su ostvarili minimalni prosjek 4.5 u prethodnoj školskoj godini, tj. za učenike prvih razreda prosjek završnog razreda osnovne škole, uz uslove da imaju mjesto prebivališta na području općina Vareš, Breza i Kakanj, da nisu ponavljali razred tokom prethodnog školovanja i da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze prosječnu plaću u FBiH (neto 1000,00 KM), dok pravo učešća na konkursu nemaju učenici koji primaju stipendiju od drugog stipenditora bilo privatnog ili državnog organa, učenici kojima je vladanje dobro, dovoljno i nedovoljno i učenici koji su neprimjerenog vladanja premješteni u drugu školu.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se na adresu Fondacije Adriatic, Zvijezda 37, 71 330 Vareš ili na email adresu [email protected] sa naznakom „Prijava na konkurs za dodjelu stipendija Fondacije Adriatic“.

(Visited 140 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments