Studenti, ovo je prilika za vas: Napišite esej i sudjelujte na međunarnodnom takmičenju

4 jun

Opservatorij Magna Charta raspisao je konkurs za studentske eseje, te pozivaju sve studente da se uključe i učestvuju u ovom takmičenju.

Nakon uspjeha prošlogodišnjeg događaja, ovo takmičenje nudi jedinstvenu priliku univerzitetskim studentima širom svijeta da razmisle o i predlože promjene kako bi poboljšali inkluzivnost u svom visokoškolskom iskustvu.

Njihovo učešće ne samo da će doprinijeti globalnom dijalogu o inkluzivnosti u visokom obrazovanju, već će im pružiti priliku da predstave svoje ideje na međunarodnoj platformi.

Ove godine Opservatorij Magna Charta (MCO) poziva studente da razmisle o tome kako pristup obrazovanju, uz raznolikost i inkluzivnost utemeljenu na načelima jednakosti i pravednosti, može prevladati.

Tačnije, pitanje vodilja ove godine je sljedeće:

– Šta biste promijenili u svom iskustvu ili okruženju u visokom obrazovanju kako biste ga učinili inkluzivnijim za sve koji imaju mogućnost izvući korist iz njega?

Pozivamo studente upisane na bilo koju instituciju visokog obrazovanja u bilo kojoj zemlji da pošalju svoja razmišljanja o ovoj temi.

Za više detalja o konkursu i pristup obrascu za prijavu, možete naći na linku.

(Visited 76 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments