Stručna praksa za studente žurnalistike u emisiji “Bez uvrede”

26 jan

TV emisija ‘The Tinka Show’ je zabavno-edukativni talk show koji će kroz razgovor i analizu voditelja različitih godišta, iskustava i struke inspirisati i podržavati gledaoce da istražuju svijet u kojem žive, bez predrasuda i stereotipa.

“Želim ponuditi mladima u BiH ono što se u Americi zove ‘internship’, kako bi stekli radno iskustvo ili zadovoljavanje uslova za kvalifikaciju. Stručna praksa pomaže razvoju karijere pružanjem stvarnih radnih iskustava. Praktikantima se pruža mogućnost da istraže svoje interese i razviju profesionalne vještine i kompetencije. U direktnoj je vezi sa studijem/smjerom i omogućava sticanje praktičnih vještina i primjenu stečenih teorijskih znanja. ‘Internship’ tj. stručna praksa je najbolji način da kao svježi diplomirani studenti dođete spremni na tržište rada s određenim radnim iskustvom. Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa”, kaže Tinka Milinović.

Zamisao cjelokupne emisije “Bez uvrede” je orijentiranost prema svakodnevnim problemima sugrađana, prvenstveno žena, te pogled prema ljepšoj i obrazovanijoj budućnosti u kojoj se istražuje i misli vlastitom glavom te se stvari ne uzimaju zdravo za gotovo.

Poziv je namijenjen studentima završne godine žurnalistike, mladim ljudima sa iskustvom na području pravljenja televizijskih priloga, snimateljima i montažerima koji su spremni obogatiti svoje iskustvo kao dio internship tima!

Zainteresovani se mogu javiti na email [email protected] s naznakom: Internship/Strucna praksa.

(Visited 227 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments