Street Art Poziv: Izrazi ljubavi na zidovima Bosne i Hercegovine!

3 sep
Rok prijave 20.09.2023

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH) otvara javni poziv za dostavljanje umjetničkih radova na temu “Ljubav svima”, u sklopu projekta “Sve boje duge” koji podržava Vlada SAD-a kroz USAID-ov Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE).

Ovaj poziv ostaje otvoren do 20. 09. 2023. godine.

Za prijavu učešća, street art umjetnici/e dostavljaju dio rada, sa  primjerоm inovativnih i kreativnih rješenja i to na način kojim se prepoznaje dopinos u očuvanju i osnaživanju kulture mira.  Pozivaju se street art umjetnici/e starosti od 18 do 35 godina  sa područja Bosne i Hercegovine da na jednu od tri teme poziva dostave svoje umjetničke radove.

Uslovi za podnošenje prijave:

  • Dio rada dostavlja se putem online obrasca i slanjem na [email protected] uz naznaku Prijava na konkurs “Ljubav je svuda” najkasnije do 20. 09. 2023.
  • Komisija će uzeti u obzir i ranije objavljivane radove, ukoliko su tematski relevantni za program i ciljeve poziva.
  • Od autora prihvaćenih radova Komisija će tražiti dostavljanje cjelovitih radova do 30. 09. 2023.

Teme za koje su autori/ke i koautori/ke pozvani dostaviti svoje radove su:

  1. Ljubav u svim bojama. Street art koji promoviše ljubav, prihvatanje i raznolikost. Radovi umjetnika/ca koji koriste različite boje i motive kako bi prenijeli poruke ljubavi prema svim ljudima bez obzira na njihovu raznolikost.
  2. Ljubav kroz historiju. Street art koji prikazuje različite ljubavne price i motive iz različitih razdoblja i kultura.
  3. Ljubav prema muzici, umjetnosti i sl. Street art posvećen raznolikosti unutar muzičke, umjetničke, glumačke i sl. branši.

Street art, će po izboru najboljih radova, biti urađen na četiri lokacije, odnosno u četiri grada Bosne i Hercegovine.
Cilj ovog javnog poziva jeste da posluži kao inspiracija za istraživanje i stvaranje umjetničkih djela koja šire ljubav i pozitivne poruke u našoj državi, našim gradovima i okolini.
Street art ima moć povezivanja ljudi i stvaranja pozitivnog uticaja na zajednicu.

Stručni žiri će odabrati prijavljene radove i napraviti izbor za izradu street art murala. Takođe, stručni žiri će odabrati najbolji/najbolje rad/radove i s autorom/kom potpisati autorski ugovor u bruto iznosu od 1.500,00 KM. Organizator snosi putne troškove, materijal, kao i hranu i osvježenje.

Za sva dodatna pitanja, možete se javiti na [email protected] uz naznaku Upit za konkurs “Ljubav je svuda” najkasnije do 15. 09. 2023.

onaubih.ba

(Visited 10 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments