Stipendije za studente umjetnosti, Francuska

27 mar
Rok prijave 31.03.2020

Svake godine, Nacionalna škola umjetnosti u Burgu, Francuskoj, u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za umjetnost, dodjeljuje stipendije mladim umjetnicima. Stipendijom je obuhvaćen tromjesečni boravak u Francuskoj, tokom akademske godine.

OBLAST:

Umjetnost.

OPIS

Stipendijom je predviđeno sprovođenje ličnog, umjetničkog projekta mladih umjetnika iz Francuske i ostalih djelova svijeta. Projekti koji se sprovode se oslanjaju na program Škole, nastave i spoljnih partnera. Najbolji kandidat ostvaruje pravo na tromjesečni boravak tokom akademske godine. Uz to, kandidat dobija grant u iznosu od 3.000 eura, produkcijski budžet u iznosu od 2.000 eura i budžet za publikaciju u iznosu od 2.000 eura.

USLOVI

Konkurs za dodjelu stipendije je za studente koji su u fazi istraživačkog rada, tj. studente na magistarskim ili doktorskim studijama. Starosna granica je 35 godina. Neophodno je znanje francuskog i/ili engleskog jezika.

NAČIN ZA PRIJAVU

Neophodno je da aplikacija bude napisana na engleskom ili francuskom jeziku. Aplikacija uključuje: popunjen aplikacioni formular, CV, kratak opis generalnog pristupa (do 600 riječi), kratak opis planiranog projekta (do 600 riječi), 20 fotografija radova i 2 teksta o radu kandidata. Navedenu dokumentaciju proslijediti u jednom PDF dokumentu na sljedeći mail: [email protected]
Aplikaciona forma se može preuzeti sa sledećeg linka: https://www.ensa-bourges.fr/images/stories/box/ApplicationFormResidencies20-21_-_4.pdf

ROK ZA PRIJAVU:

31. mart 2020. godine

Detaljnije na: https://www.ensa-bourges.fr/images/stories/box/ApplicationFormResidencies20-21_-_4.pdf

(Visited 51 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments