Stipendije Vlade Indonezije za akademsku 2024/2025. godinu

9 feb

Vlada Republike Indonezije objavila je program za stipendiranja Kemitraan Negara Berkembang (KNB) akademskoj 2024/2025. godini, koji je namijenjen studentima svih ciklusa studija iz zemalja u razvoju.

U programu učestvuje 31 indonezijski univerzitet sa 1527 dostupnih studijskih programa. Prijave je moguće podnijeti elektronskim putem, a konkurs je otvoren do 23. februara 2024. godine. Stipendije pokrivaju troškove studija, uključujući školarinu, troškove stanovanja, ishrane, dodatak za istraživanje, kao i zdravstveno osiguranje i međunarodni prevoz.

Inače, ova prestižna stipendija ustanovljena je na 10. samitu Pokreta nesvrstanih zemalja 1993. godine i prvobitno je bila namijenjena samo studentima iz zemalja članica. Od 2002. godine stipendija je dostupna i studentima iz ostalih zemalja u razvoju sa područja Azije, Južne Amerike, Afrike i Istočne Evrope.

Više informacija o ovom programu može se pronaći na zvaničnoj internetskoj stranici  Ambasade Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, kao i slanjem upita na adresu elektronske pošte [email protected].

Izvor ilustracije: https://knb.kemdikbud.go.id/

Univerzitet u Banjoj Luci

(Visited 117 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments