Stipendije Vlade Brčko distrikta BiH za 2021. godinu

23 sep
Rok prijave 24.09.2021
Vlada Brčko distrikta BiH objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija s područja Brčko distrikta BiH, a zainteresovani studenti mogu aplicirati do petka, 24. septembra.

Stipendije se dodjeljuju za period od 1.1.2021. do 30.09.2021. godine, a pravo prijave imaju redovni studenti koji imaju prebivalište u Distriktu najmanje dvije godine do zatvaranja javnog poziva za dodjelu stipendija, uz uslove da u trenutku podnošenja prijave ne ponavljaju godinu studija i da prijavljeni kandidat nije stariji od 27 godina života zaključno s danom zatvaranja javnog poziva.

Dodjeljuje se ukupno 170 stipendija i to: do 30 stipendija studentima prve godine studija na javnim visokoškolskim ustanovama koji su proglašeni učenicima generacije, ili su ostvarili prosječnu ocjenu 5,00 u svim godinama četverogodišnjeg srednjeg obrazovanja a koji po istom osnovu nisu bili korisnici stipendije, do 10 stipendija studentima druge i viših godina studija koji imaju prosjek ocjena 10,00 ili 5,00 u sistemu ocjenjivanja od 1 do 5 na javnim visokoškolskim ustanovama, do 5 stipendija studentima s posebnim potrebama koji su prva ili viša godina studija, do 3 stipendije studentu pripadniku nacionalne manjine koji je prva ili viša godina studija, do 5 stipendije studentima prve godine studija na javnim visokoškolskim ustanovama koji su bez oba roditelja i do 117 stipendija studentima druge i starijih godina studija.

Stipendije se dodjeljuju u 7 jednakih mjesečnih rata počevši od 1. 1. 2021. do 30. 9. 2021. godine, u mjesečnuim iznosima od po 200 KM.

U konkursu se, između ostalog, navodi da je uz prijavu na javni poziv potrebno dostaviti i sve potrebne dokumente, a dokumentacija se predaje tako da se, uz prijavu, sva tražena dokumentacija predaje u zatvorenoj koverti. Obrazac prijave na javni poziv može se podići na infopultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH ili na web stranici Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH ob.bdcentral.net.

Prijave s priloženim dokumentima mogu se dostaviti lično u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, šalter broj 6 i 7 ili slati poštom na adresu:
Vlada Brčko distrikta BiH
Odjeljenje za obrazovanje
Bulevar mira 1
76100 Brčko distrikt BiH
(Visited 115 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments