Stipendije Udruženja “Ruku na srce”

18 aug
Rok prijave 19.08.2023

Udruženje “Ruku na srce” objavilo je konkurs za stipendiranje šestero djece koja pohađaju osnovnu ili srednju školu iz porodica u stanju socijalne potrebe sa područja Kantona Sarajevo.
Prijave za konkurs Udruženja moguće je dostaviti putem emaila: [email protected], uz naglašavanje da je riječ o konkursu za stipendiranje, a  za prijavu je potrebno dostaviti ime i prezime te godište djeteta, ime i prezime roditelja, par rečenica zašto biste željeli biti stipendista Udruženja i dokumente koji potvrđuju otežan socijalni status članova porodice: potvrde sa biroa (za sve punoljetne, radno sposobne članove domaćinstva), potvrde iz narodne kuhinje, platne liste koja potvrđuju minimalna primanja zaposlenih članova domaćinstva. Ukoliko je porodica upisana u bazu Udruženja nije nužno dostaviti dokumente opet, samo naglasiti u prijavi.
Iz Udruženja napominju da će nakon završetka konkursa sa kandidatima obaviti intervju, a odabrani kandidati će biti obavezni ispuniti određenu normu volonterskih sati u toku školske godine.
Prijave za stipendije su otvorene do 19.08.2023. godine do ponoći, a sve prijave zaprimljene nakon tog datuma neće biti evidentirane.
(Visited 19 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments