Stipendije Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS za ak. 2022/23. godinu

2 nov

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas četiri konkursa za dodjelu ukupno 1.065 stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Srpskoj u akademskoj 2022/2023. godini.

Stipendije u mjesečnom iznosu od 200 KM dodjeljuju se 10 mjeseci i isplaćivaće se u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu Srpske.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da će se u skladu sa konkursom za dodjelu stipendija u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeliti 650 stipendija, a u kategoriji studenata deficitarnih zanimanja prvog ciklusa studija 65 stipendija.
U kategoriji ostalih studenata prvog ciklusa studija dodijeliće se 335 stipendija, a studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija, koji ostvaruju dodatak za pomoć i njegu drugog lica, 15 stipendija.
Ministarstvo je u ovoj godini dodijelilo 1.065 stipendija studentima u Republici, a sredstva za te namjene iznosila su 2.130.000 KM.
Konkursi, objavljeni u dnevnom listu “Euroblic” i na internet stranici Ministarstva, ostaju otvoreni 20 dana, odnosno do 22. novembra.
(Visited 51 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments