Stipendije Matematičkog fakulteta Univerziteta Waterloo u Kanadi

5 jan
Rok prijave 03.02.2020

Univerzitet Waterloo u Kanadi objavljuje poziv za stipendije namijenjene studentima koji se upisuju na osnovne studije matematičkog fakulteta navedenog univerziteta. U ponudi je oko deset stipendija u iznosima od 12000 do 25000 dolara raspodjeljenih po semestrima tokom osnovnih studija.

OBLAST:

Svi studijski programi dostupni na fakultetu osim softverskog inženjerstva, računarstva i finansijskog menadžmenta.

OPIS

Stipendija je namijenjena talentovanim kandidatima koji su ostvarili odlične ocjene i uspjeh u školskim takmičenjima u matematici i računarskim naukama. Od kandidata se očekuje da su zainteresovani za vannastavne aktivnosti tokom studiranja kao što su studentski klubovi, bavljenje sportom, učešće u umjetničkim i muzičkim sekcijama i slično.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta.

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu koja se može preuzeti na: https://uwaterloo.ca/math/sites/ca.math/files/uploads/files/2020_faculty_of_mathematics_scholarship_application.pdf, i pošaljite na mejl: [email protected]. Prije apliciranja za stipendiju kandidati treba da se upišu na neki od odgovarajućih studijskih programa fakulteta na: https://uwaterloo.ca/math/future-undergraduates/applying.

ROK ZA PRIJAVU:

3. februar 2020. godine
Detaljnije: https://uwaterloo.ca/undergraduate-entrance-awards/awards/mathematics-global-scholarships?fbclid=IwAR08lyvy1H1XPLN3iytuAk8Epg1uP1gx8TPUDgPhx_gyyu_am-5HtXd-p8A

(Visited 123 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments