Stipendije Kompanije Gold Electric iz Konjica za akademsku 2021/22. godinu

14 dec
Rok prijave 31.12.2021

Kompanija Gold Electric d.o.o. iz Konjica objavila je konkurs za dodjelu studentskih stipendija studentima koji imaju stalno mjesto prebivališta na području Općine Konjic.

Iz Kompanije ističu da se ovim gestom žele zahvaliti svim kupcima na ukazanom povjerenju i zauzvrat vratiti dio zajednici, a prije svega biti podrška mladima u obrazovanju.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinu. Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studeti prvog i drugog ciklusa studija, a prednost pri dodjeli stipendija imat će studeti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta “DžemaI Bijedić” Mostar, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Mašinskog fakulteta Univerziteta “DžemaI Bijedić” Mostar i studenti iz porodica korisnika stalne novčane pomoći po kategorizaciji Centra za socijalni rad Konjic.
Stipendije se dodjeljuju za jednu akademsku godinu i isplaćivati će se na žiro račun stipendista za 10 mjeseci u mjesečnim iznosima od po 100 KM za studente prve (l) godine i po 120 KM za studente druge (II), treće (III) godine, četvrte (IV) godine, pete (V) godine i šeste(Vl) godine.U konkursu se, između ostalog, navodi da je za kategorije (1-5) obavezna skenirana dokumentacija: uvjerenje-potvrdu o upisu na visokoškolskih institucija u 2021/22. godini bez obnavljanja ili prelaska na neki drugi studij, dokaz o statusu, CIPS-prijavu PBA-I i ovjerenu izjavu o neprimanju stipendije, subvencije za studentski dom, kredita/zajma ili slične naknade od drugog davaoca.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na e-mail: [email protected].

Konkurs ostaje otvoren do 31. decembra, a za više detalja kliknuti OVDJE

(Visited 93 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments