Stipendije i subvencija smještaja za studente sa područja HNK

17 nov
Rok prijave 28.11.2019

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja s područja ovog kantona za akademsku 2019/20. godinu.

Pravo na prijavu imaju redovni studenti koji studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini, uz uslove da imaju stalno prebivalište studenta i roditelja u HNK najmanje godinu dana prije raspisivanja konkursa, nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija, nemaju bespovratnu finansijsku pomoć Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK ili drugog davaoca, nemaju subvencioniran smještaj u studentskom domu, ne studiraju u inostranstvu ako takav studij, na materinjem jeziku, postoji u Bosni i Hercegovini, u tokom studija nisu obnovili više od jedne godine, s tim da to ne može biti godina u kojoj konkuriše za dodjelu stipendije ili subvencije smještaja.

U konkursu se navodi da je kandidat obvezan aplicirati putem on-line obrasca na internet stranici Ministarstva (http://stipendije.monkshnk.gov.ba/) kojeg, nakon popunjavanja, treba isprintati, potpisati i dostaviti zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom.

Uz popunjeni obrazac potrebno je priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane od tačke II. do V. Konkursa. Popis potrebnih dokumenata je sastavni dio on-line obrasca. Dokumenti moraju biti originali, ili ovjerene kopije.

Prijavu, koju također možete pronaći na našoj stranici, sa pratećom dokumentacijom potrebno je dostaviti poštom na adresu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Stjepana Radića 3/III, 88.000 Mostar, sa naznakom „Za Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja“.

Konkurs ostaje otvoren do 28. novembra, a za više detalja Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja HNK u ak. 2019/20. godini.

(Visited 109 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments