Stipendije Hrvatskog kulturnog društva Napredak za akademsku 2022/23. godinu

9 jan
Rok prijave 24.01.2023

Hrvatsko kulturno društvo Napredak objavilo je konkurs za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova “Fonda za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog” i Podfonda Irena Kozarić za akademsku 2022/23. godinu, a konkurs ostaje otvoren do 24. januara 2022. godine.
Stipendije se dodjeljuju studentima viših godina studija, uz uslove da nisu apsolventi, da nisu ponavljali godinu i da nemaju navršenih 27 godina života, studentima postdiplomskog studijastudentima prve godine studija uz uslove da prvi puta upisuju prvu godinu i da imaju manje od navršenih 20 godina života, te studentima koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji.

Iz HKD Napredak naglašavaju da pravo na prijavu na Konkurs imaju samo oni studenti koji su redovni članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak, odnosno koji su postali članom zaključno s 31. decembraom 2022. godine.

Stipendije za studente viših godina studij iznose 2.000,00 KM za godinu dana, stipendije za postdiplomske studije iznose 3.000,00 KM za godinu dana, stipendije za studente prve godine studija iznose 1.000,00 KM za godinu dana, dok stipendije iz Podfonda Irene Kozarić za studente bez odgovarajuće roditeljske brige ili za studente koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji iznose 2.000,00 KM za godinu dana.

Iz HKD Napredak napominju da Komisija za stipendije zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata, kao i motiviranosti za rad u okvirima djelovanja HKD Napredak.

Prijavu s dokumentima dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu:
Hrvatsko kulturno društvo Napredak
“NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”
Maršala Tita 56
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
(Visited 59 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments