Stipendije Fondacije “Konrad Adenauer” za akademsku 2021/22. godinu

8 sep
Rok prijave 01.10.2021

Stipendije Fondacije “Konrad Adenauer” za akademsku 2021/22. godinu

Predstavništvo u Bosni i Hercegovini Fondacije “Konrad Adenauer” raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima prve i druge godine master studija u akademskoj 2021/22. godini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju državljani Bosne i Hercegovine, ne stariji od 30 godina, redovni studenti na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / 4. ili 5. godine studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH, koji su volonterski angažovani u bosanskohercegovačkom društvu i imaju prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti ukljućujući i prvi ciklus).

Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno za jedan semestar uz mogućnost produženja na cijelu akademsku godinu, kao i prateći program za stipendiste.

Aplikacije se dostavljaju u elektronskoj formi kao JEDAN dokument u pdf-formatu na sljedeći e-mail: [email protected], a dokumentacija dostavljena u drugačijem formatu neće biti uzimana u razmatranje.

Iz Fondacije napominju da bivši stipendisti*ce Fondacije Konrad Adenauer nemaju pravo prijave.
Konkurs ostaje otvoren do 1. oktobra 2021. godine, a za više detalja Konkurs Fondacije Konrad Adenauer za dodjelu stipendija studentima master studija u ak. 2021/21. godini.
(Visited 244 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments