Stipendije EducationUSA Academy Connects

29 mar
Rok prijave 05.04.2022

EducationUSA Academy nudi mogućnost učenicima od 15 do 17 godina starosti da provedu 4-6 sedmica tokom ljeta pohađajući online kurs na jednom od sedam američkih univerziteta. Svaki od univerziteta nudi po jedan kurs posebno dizajniran za strane učenike, a tematski kursevi ove godine pokrivaju akademsko pisanje, STEM, liderstvo i pripreme za aplikaciju na univerzitete u SAD. U prosjeku, časovi se pohađaju dva do tri puta sedmično, do 2 sata dnevno. Za učešće je obavezna dobra internet veza i računar. Na kraju kursa, učenici dobijaju EducationUSA Academy certifikat koji izdaje univerzitet koji su pohađali.
Univerziteti koji nude ovaj program ovog ljeta 2022. godine su Boston University, Embry-Riddle Aeronautical University, St. Cloud State University, St. John's University, Temple University, University of Colorado Boulder i University of Wisconsin Madison. VIše informacija se može naći na edusaacademy.org ili na web stranicama navedenih univerziteta.
EducationUSA centri u Bosni i Hercegovini nude ove godine nekoliko stipendija za ovu akademiju. Ukoliko spadate u dobnu grupu od 15 do 17 godina i imate dobro poznavanje engleskog jezika, pregledajte koji se programi nude, pronađite šta vas zanima i popunite vrlo jednostavnu prijavu za stipendiju na https://forms.gle/od8A27AcFq6JNC1v6
Prijave su otvorene do 05.04.2022. godine.
Za sva pitanja javite se svojoj najbližoj EducationUSA savjetnici!
(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments