Stipendije Bavarskog akademskog centra (BAYHOST) za 2021. godinu

2 feb
Rok prijave 23.03.2021

Bavarski akademski centar za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu (BAYHOST) objavio je konkurs za dodjelu stipendija za ljetni kurs njemačkog jezika u Bavarskoj za 2021. godinu.

Studenti i mladi istraživači iz svih akademskih disciplina sa predznanjem njemačkog jezika (najmanje B1 nivoa) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine mogu se prijaviti na BAYHOST. U vrijeme prijave, studenti moraju imati dva završena semestra na univerzitetu i to trebaju dokazati ocjenama.

Stipendije za kurseve u Bavarskoj uključuju naknade za kurs, smještaj i prehranu. Za online kurseve naknadu za kurs pokriva BAYHOST.

Imajući u vidu pandemiju koronavirusa te da u ovom momentu nije jasno koji će se ljetni kursevi stvarno održavati u Bavarskoj 2021. godine, preporuka organizatora je da zainteresovani svoj zahtjev za stipendiju na vrijeme podnesu BAYHOST-u.

Uslovi za dobijanje stipendije su i poznavanje njemačkog jezika (minimum nivo B1).

Potrebnu dokumentaciju slati isključivo poštom na adresu:
BAYHOST / Stichwort: „Sommersprachkursbewerbung“
UNIVERSITÄTSSTR. 31
93053 REGENSBURG
DEUTSCHLAND

Konkurs ostaje otvoren do 23. marta, a više informacija o kursevima jezika i procesu prijave možete pronaći ovdje i na Facebook stranici BAYHOST.

(Visited 148 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments