Stipendija vlade Austrije za istraživački program

6 feb
Rok prijave 01.03.2019

Vlada Austrije raspisuje konkurs za prijem za stipendije vladinog istraživačkog programa. Svi studenti koji nisu iz Austrije mogu da se prijave.

Oblast: Nauka, istraživanje, ekonomija

Opis:

Austrijsko federalno ministarstvo nauke, istraživanja i ekonomije (BMWFW) i Evropska unija pozivaju sve internacionalne poddiplomske, diplomske i postdiplomske studente da se prijave za stipedniju republike Austrije.

Svakom od dobitnika stipendije garantuju se sljedeće pogodnosti:

  • mjesečna stipendija u iznosu od 1.050.00 eura;
  • zdravstveno osiguranje, ukoliko je potrebno OeAD ( Austrijska agencija za internacionalnu kooperaciju obrazovanja i istraživanja) će obezbijediti zdravstveno osiguranje. Troškovi osiguranja će biti finansirani iz stipendije;
  • OeAD omgućava smještaj dobitnicima stipendije (studentski dom ili apartman). Mjesečni trošovi iznos od 220 do 470 eura. Dobitnici stipendije plaćaju mjesečnu nadoknadu OaED u iznosu od 18 eura. Troškovi smještaja se finansiraju iz stipendije;
  • dobitnici stipendije koji nisu iz država koje su članice EU ili članice EFTA, EEA, OECD, dobijaju popust pri putovanjima. Iznos zavisi od toga iz koje države potiče dobitnik stipendije.

Studiranje se vrši iz: prirodnih nauka, tehničkih nauka, ljudske medicine, zdravstvenih nauka, agrikulturalnih nauka, socijalnih nauka, humanističkih nauka i umjetnosti u trajanju od jednog do četiri mjeseca. Studiranje se vrši u Austriji.

Uslovi:

Stipendije se neće dodjeljivati studentima koji imaju stepen bachelor, master ili doktorski, a stečeni su u Austriji, na ljetnjim kursevima, jezičkim kursevima, treninzima na klinikma ili praksama. Uz to, studenti koje se prijavljuju za stipendiju ne smiju nikakav akademski trag u Austriji u posljednjih šest mjeseci. Studenti svih nacionalnosti su dobrodošli da se prijave.

Način prijave:

Da biste se prijavili kliknite ovdje.

Rok za prijavu:

01. mart 2019. godine

Detaljnije ovdje.

(Visited 365 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments