Stipendija kineske vlade 2019/2020

9 mar
Rok prijave 10.03.2019

U cilju promocije razumjevanja, saradnje i mobilnosti u raznim studijskim poljima između Kine i drugih zemalja, Ambasada Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini nas je obavijestila o programu njihove vlade kroz koji finansiraju međunarodne studente da provedu dio školovanja na jednom od kineskih univerziteta u akademskoj 2019/2020. godini.

Dostupna je jedna-dvije (1-2) stipendije za studente sva tri ciklusa Univerziteta u Sarajevu (bachelor, master, doktorant). Stipendija se odnosi na studijski boravak u Kini. Ponuda studijskih polja nije ograničena, što znači da se mogu prijaviti svi zainteresovani koji bi narednu akademsku godinu proveli na jednom od kineskih univerziteta dostupnih na http://www.campuschina.org.

Ukoliko ste zainteresovani, potrebno je da se prijavite na ovu stipendiju slijedeći ove korake:

  1. prijaviti se online preko web stranice http://www.campuschina.org (odabrati Scholarship Application for students),
  2. Pratiti upute i instrukcije za prijavu,
  3. Pripremiti i uploadirati (unijeti) tražene dokumente u otvoreni profil,
  4. Nakon online prijave, potrebno je isprintati aplikaciju i čuvati originale,
  5. Službi za međunarodnu saradnju dostavljate skeniranu aplikaciju i dokumente sa dodatnim dokumentima:
  • NOMINACIJSKO PISMO <<< koristite ovu formu, obavezno staviti na memorandum vaše matične institucije, potpisano od strane prodekana
  • CV

Rok za online prijavu, kao i slanja dokumenata je do 10. marta 2019. godine na [email protected] i [email protected]. Vaše uredno zaprimljene dokumente će proslijediti kolegama u Ambasadi Narodne Republike Kine koji će donijeti odluku o izboru i nastaviti komunikaciju sa odabranim kandidatom.

(Visited 232 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments