STEM Youth Camp – prijavi se!

28 jun
Rok prijave 14.07.2024

Da li vas je oduvijek oduševljavao svijet nauke?

Izvođenje STEM eksperimenata u vama budi znatiželju?

Pet dana druženja sa vršnjacima iz cijele BiH kroz radionice, kvizove i društvene igre zvuči kao savršen plan za ljeto?

Ako je odgovor da, prijavite se na Stem Youth Camp 2024, koji organizuje Asocijacija za napredak nauke i tehnologije BiH. Istražite uzbudljivi svijet STEM-a i otkrijte kako je to biti naučnik. Steknite nova znanja i veštine, i upoznajte nove prijatelje.

VIŠE O KAMPU

Šta vas očekuje?
Na kampu ćete se upoznati sa savremenim naučnim i tehničkim trendovima, i dobiti uvid u iskustva naših istaknutih naučnika koji rade ili su radili na prestižnim svjetskim institucijama. Takođe ćete saznati kako izgleda profesionalno bavljenje naukom u akademiji ili industriji i kako vam odabir fakulteta može pomoći u kvalitetnom započinjanju karijere. Kroz tehničke i soft-skills radionice ispitaćete svoju kreativnost i afinitete, te usavršiti vještine rješavanja problema i timskog rada.

Ko se može prijaviti?
Kamp je prvenstveno namjenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, ali će i odlične aplikacije učenika nižih razreda biti razmotrene. Ograničen broj mjesta neka vas ne brine, već neka vam bude motivacija da napišete kvalitetnu aplikaciju!

Gde i kada će se kamp održati?
Smještaj i kompletan program kampa biće održani u periodu od 3.8. do 7.8. na lokaciji Fondacije “Izvor nade” na Ilidži. Prevozi, hrana i boravak biće pokriveni od strane organizatora za izabrane učesnike.

Šta dalje?
Prijaviti se možete do 14.7.2024. godine na formi koja se nalazi na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8d6LRRDgCmstTPTGwEVJ-5Ry6Xdl6AnyBRSSWsf2jnCvrdg/viewformu opisu profila ili skeniranjem QR koda sa slike. Takođe, pratite nas na društvenim mrežama za sve dodatne informacije i podijelite ovu mogućnost sa vašim prijateljima koji su takođe zaljubljenici u STEM.

(Visited 148 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments