Stažiranje u oblasti javnog zdravlja i psihologije u Rimu

15 feb
Rok prijave 29.02.2020

Organizacija Picture the World United iz Italije objavljuje poziv za program stažiranja u oblastima javnog zdravlja i psihologije. Stažiranje će se obavljati u Rimu od 25. maja do 18. juna 2020. godine, sa punim radnim vremenom od 40 sati sedmično.

OBLAST:

Javno zdravlje, psihologija.

OPIS

Stažisti će obavljati zadatke u projektnim aktivnostima vezanim za: razvoj modela zdravstvene zaštite namijenjenih izbjeglicama i migrantima; otkrivanje ograničavajućih vjerovanja, ponašanja i perspektiva migranata i izbjeglica koji im onemogućavaju potpuni pristup i prihvatanje zdravstvene zaštite; razvoj resursa: treninga, radionica i brošura namijenjenih poslodavcima koji zapošljavaju migrante i izbjeglice; obuke za roditelje; i drugi slični zadaci. Učesnici će tokom cijelog perioda imati mentore koji će im prenositi znanja i vještine neophodne za usavršavanje u navedenim oblastima. Cijena učešća je 2450 dolara. U cijenu je uključen smještaj u apartmanima koje će učesnici dijeliti sa drugim kolegama stažistima; lokalni prevoz, pristup lokalnim zajednicama i organizacijama; časovi jezika, italijanske istorije, ekonomije, politike, predavanja o izbjeglicama i poteškoćama sa kojima se suočavaju, o resursima i procesima, i slično. Učesnici su u obavezi da prisustvuju svim aktivnostima u okviru programa.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta. Poželjno je dobro znanje italijanskog, francuskog ili arapskog jezika.

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili pošaljite CV i kratko propratno pismo na: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

29. februar 2020. godine
Detaljnije: http://picturetheworldunited.org

(Visited 124 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments