Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizuje “Deseti sajam stipendija”

14 okt

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu po deseti put organizira svoj tradicionalni i jedinstveni Sajam stipendija u Bosni i Hercegovini. Kao i dosad, i ove godine ćemo prezentirati programe stipendiranja u Bosni i Hercegovini koji su dostupni našim studentima, nastavnicima i saradnicima kao i onima koji žele nastaviti školovanje ili se dodatno educirati u inostranstvu.

Na prethodnim sajmovima učestvovale su različite domaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje predstavljaju različite oblike finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Posjetitelji Sajma su srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija i sve druge osobe kojima su stipendije potrebne za kontinuirano profesionalno usavršavanje i cjeloživotno učenje.

Više informacija o prošlogodišnjem Sajmu stipendija možete pronaći na web stranici.

Sajam će biti organiziran 17. oktobra 2019. godine (četvrtak), u trajanju od 10,00 do 16,00 sati, a mjesto održavanja sajma je Rektorat Univerziteta u Sarajevu (adresa: Obala Kulina bana 7, Sarajevo).

Fb event

(Visited 95 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević