Škola za Političke studije Vijeća/Savjeta Evrope u Bosni i Hercegovini

8 jan
Rok prijave 29.01.2023

Škola za političke studije Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini, Generacija 2018

Škola za Političke studije Vijeća/Savjeta Evrope u Bosni i Hercegovini poziva sve zainteresirane kandidate da dostave svoje aplikacije za učešće u školi, Generacija 2023.

Aplicirati mogu sve zainteresovane osobe, sa znanjem engleskog jezika, ne starije od 35 godina, državljani Bosne i Hercegovine, koje su do sada demonstirale vanredne uspjehe i rezultate sa svojim političkim partijama, javnim institucijama, organizacijama civilnog društva, medijima, u privatnom sektoru te drugim institucijama i organizacijama, i koje žele produbiti svoje znanje i razmijeniti iskustva o socio-političkim procesima.

Cilj škole je razvijanje demokratije i političke kulture među iznimnim mladim osobama, razvijanje kulture političkog dijaloga i tolerancije, kao i poboljšanje međusobne saradnje koja je od zajedničkog društvenog interesa.

Program Škole za Političke studije Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini je dio programa Škola za političke studije Vijeća Evrope i podržan je od strane Kraljevine Norveške i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu.

Svi zainteresirani kandidati trebaju zatražiti aplikaciju koju popunjenu, sa fotografijom i kratkom biografijom treba poslati najkasnije do 29. januara 2023 na e-mail adresu: [email protected]

(Visited 66 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments