Škola digitalnog novinarstva

24 jan
Rok prijave 04.02.2024

Fondacija Slavko Ćuruvija poziva zaposlene i nezaposlene novinare i novinarke, kao i studente i studentkinje novinarstva, koji imaju od 20 do 35 godina, da se prijave za učešće devetu Školu digitalnog novinarstva.

Škola počinje 23.3. i traje do 2.6.2024. Najveći deo aktivnosti Škole organizovano je onlajn, u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a biće održane i tri vikend-radionice u Beogradu.

Polaznici i polaznice će kroz ŠDN steći uvid u najnovije trendove u medijima i digitalnom okruženju, kao i nova znanja i vještine za slobodno i profesionalno bavljenje novinarstvom.

Kroz program, koji će biti fokusiran na četiri modula – digitalno, istraživačko i analitičko novinarstvo, kao i medijsku etiku – novu generaciju ŠDN vodiće vođa tima za digitalne medije u IREX-u Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik Cenzolovke Perica Gunjić, novinarka i bivša urednica na Radiju B92, u NIN-u i RTS-u Antonela Riha i novinarka, urednica u agenciji FoNet i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skrozza, kao i mnogi drugi poznati novinari i novinarke.

Slavko Ćuruvija fondacija snosi troškove edukacije, puta, hrane i smještaja za sve polaznike i polaznice.

Prilikom selekcije, prednost će imati novinari i novinarke lokalnih medija.

Rok za prijavu je 4.2.2024.

Za više informacija o programu i prijavi, posjetite službene stranice organizatora.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments