Sidney Hillman nagrade za istraživačko novinarstvo

8 dec
Rok prijave 30.01.2021

Nagrade se dodjeljuju u više kategorija, a prijaviti se mogu novinari i fotografi širom svijeta.

foto: Pixabay

Kako bi odali priznanje istraživačkom novinarstvu i komentarima koji služe općem dobru, Fondacija Sidney Hillman otvorila je konkurs za nagradu u iznosu od pet hiljada američkih dolara za koju se mogu prijaviti novinari i fotografi širom svijeta.

Nagrade će biti dodijeljene u više kategorija uključujući kategorije za najbolju knjigu, štampanu ili online novinarsku priču ili seriju priča, kao i priču ili seriju priča objavljenim u magazinima u printanom ili online izdanju.

Osim toga, biće nagrađene priče iz kategorija broadcast novinarsva koja se odnosi na priče, ali i na dokumentarni film u trajanju od najmanje 20 minuta koji je emitovan na televiziji, radiju ili podcastu.

U okviru kategorije za web novinarstvo moguće je prijaviti priču ili seriju priča koje nisu objavljene u printanom obliku, a ova kategorija je otvorena za blogove, fotoreportaže i druge multimedijalne projekte, kao i tekst.

Nominovane priče moraju biti namijenjene i dostupne američkoj publici.

Svi zainteresovani će svoje novinarske priče također moći prijaviti i za kategoriju analize i mišljenja koja uključuje sve vrste zagovaranja, mišljenja, komentara i analiza. Ova kategorija je namjenjena kolumnistima, televizijskim i radijskim voditeljima, voditeljima podcasta i blogerima.

Osim novčane nagrade, svi nagrađeni će dobiti certifikat i putovanje za prisustvovanje svečanosti dodjele nagrada u New Yorku.

Rok za prijavu je 30.1.2021.

Prethodne nagrađene priče dostupne su ovdje, a više o prijavi dostupno je na stranici Sidney Hillman fondacije.

media.ba

(Visited 65 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments