SHL – Online koncert solidarnosti

15 jun

Fondacija Schüler Helfen Leben vas poziva na online koncert solidarnosti na kojem će pored vjerovatno najpopularnijeg omladinskog benda u regionu Helem nejse nastupiti i njemačka pop zvijezda Jonas Monar.

Svrha koncerta jeste prikupljanje sredstava za podršku SHL-ovim projektima u vrijeme pandemije korona virusa – projektima u Jordanu (za izbjeglice iz Sirije), Beogradu (pomoć migrantima) i Tirani (rad sa romskom djecom na ulici)!

Fondacija Schüler Helfen Leben već 10 godina organizuje Socijalni Dan, a više od 25 godina podržava projekte na Balkanu, te od 2014. godine i projekat u Jordanu.

Zbog trenutne Korona – krize Socijani Dan se ove godine ne može održati u uobičajenom terminu i pomjeren je za jesen. Istovremeno se kod naših projekata povećala i potreba za podrškom. Zbog toga ćemo u četvrtak, 18. juna 2020. jedan od naših „Macht Lärm“ koncerata održati u online formatu.

Za vas u četvrtak u 19.00h nastupaju Helem Nejse iz Sarajeva i Jonas Monar iz Berlina.

Zajedno s vama želimo biti glas neograničene solidarnosti, bez obzira da li to bilo u koncertnoj dvorani ili online!

Radujemo se koncertu uživo i mnogim pratiteljima!

Podršku kampanji možete pružiti i pozivajući svoje prijatelje da se pridruže live koncertu na platformama Facebook i YouTube.

Želite izraziti solidarnost?

Iznos koji biste inače platili za kupovinu ulaznice za koncert (ili neki drugi iznos) i vi možete donirati za podršku SHL-ovim projektima za rad sa izbjeglicama u Jordanu, pomoć migrantima u Beogradu i rad sa djecom na ulici u Tirani.

Jednostavan način doniranja dostupan je na https://corona.schueler-helfen-leben.de

#gemeinsamsolidarisch #leavenoonebehind #coronaaffectseveryone

(Visited 31 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments