Seminar za studente o ekološkom, društvenom i korporativnom upravljanju

5 nov

UniCredit Bank d.d. i sveučilišta u Bosni i Hercegovini predstavljaju ključnu temu korporativnog poslovanja

Predavači iz Zagrebačke banke d.d. i UniCredit Grupe

S ciljem upoznavanja mladih s jednom od ključnih tema korporativnog poslovanja današnjice, UniCredit Bank d.d. u saradnji sa sveučilištima širom Bosne i Hercegovine, 9. novembra/studenog 2021. godine u 9 sati, organizira jednodnevni online seminar na temu ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja (ESG – Environmental, Social, and Governance)

Seminar će biti u online formatu, a prezentacije će održati Hrvoje Dolenec, direktor Makroekonomske i tržišne analize Zagrebačke banke d.d., na temu Makroekonomskih trendova u Srednjoistočnoj Europi, te direktor Održivosti UniCredit Grupe, Giuseppe Zammarchi na temu ESG – ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja. Ekološko, društveno i korporativno upravljanje predstavlja cjelokupnu svijest jedne kompanije o društvenim i okolišnim faktorima, te se u posljednje vrijeme sve više upotrebljavaju ovi, nefinansijski faktori kao dio procesa analize, s ciljem identificiranja materijalnih rizika i prilika za rast.

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti za učešće u seminaru do 05. novembra/studenog 2021. godine, putem web stranici UniCredit Bank.

Kroz aktivnosti bankarstva s društvenim utjecajem, UniCredit Bank nastavlja aktivno djelovati u smjeru edukacije i upoznavanja mladih o ključnim temama poslovanja, kroz praktične primjere i iskustvo UniCredit Grupe i vodeće banke u Bosni i Hercegovini.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments