Seminar za “Narativnu i dokumentarnu praksu” u Sarajevo

12 avg
Rok prijave 17.08.2019

Akademija sa sjedištem u Sarajevu u Bosni i Hercegovini raspisala je konkurs za prijave na seminare za Narativnu i dokumentarnu praksu 2019/2020 posvećenu mladim fotografima. Mogu se prijaviti kandidati iz država Balkana i Rumunije, Turske, Mađarske. 

OBLAST: 

Fotografija

OPIS

Akademija raspisuje prvu klasu seminara u Sarajevu za Narativnu i dokumentarnu praksu 2019/2020 posvećenu mladim fotografima iz šireg regiona Balkana. Seminar u Sarajevu za narativnu i dokumentarnu praksu strukturisan je kao kombinacija tri sesije u nedjelji u modernom objektu akademije u Sarajevu. Vodiće ga Zijah Gafić, dr Pol Lov i još devet predavača iz svijeta. Između sesija Pol i Zijah će predavati 100 sati preko interneta u virtuelnoj sobi, gdje će učesnici učiti od lidera i domaćih predavača i naučiće razne tehnike fotografisanja i istraživanja kao i o istoriji fotonovinarstva i dokumentarne prakse. Prva sesija će se održati od 21. do 28. septembra 2019., druga sesija od 05. do 12. januara 2019, i treća sesija od 04. do 10. Aprila 2019.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz Crne Gore, Srbije, Turske, Grčke, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Makedonije i Albanije. Prijava zahtijeva portfolio od najviše 30 fotografija, kao i biografske podatke.

NAČIN PRIJAVE 

Kako biste se prijavili ispunite online aplikacionu formu na linku.

ROK ZA PRIJAVU: 

17. avgust 2019.

Detaljnije na linku.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević