Sarajevo: Poziv za učešće na Prvoj lokalnoj dijaloškoj platformi

31 jan

U saradnji sa Općinom Centar, Centar za promociju civilnog društva (CPCD) nastavlja sa realizacijom projekta “Dijalog za budućnost – Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini“ (DFF projekat) koji zajednički implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine“.

Promocija i provođenje lokalnih dijaloških platformi u Općini Centar je naredna aktivnost koju sprovodimo u pravcu ostvarenja osnovnog cilja DFF projekta – jačanje socijalne kohezije u lokalnoj zajednici.

Dijaloške platforme, koje se provode kroz seriju od 2-3 tematska sastanka, predstavljaju oblik konsultativnog mehanizma u sklopu kojeg lokalni akteri iz udruženja mladih, nevladinih organizacija, udruženja žena, obrazovnih institucija, centra za socijalni rad, centara za zdravo starenje, zavoda za zapošljavanje, jedinice lokalne samouprave i drugih članova zajednice na javnom forumu iznose svoja mišljenja na određene teme i zajednički definiraju prioritete za poboljšanje društvene kohezije, predlažu provodiva rješenja za njih i predstavljaju ih lokalnim vlastima.

Pozivamo vas na sastanak Prve lokalne dijaloške platforme koji će se održati u četvtak, 7. februara 2019. godine, u Sali Centra za zdravo starenje Općine Centar, u ulici Maršala Tita br.12 sa početkom u 13:00 sati.

Okvirna tema dijaloške platforme je: Ohrabrivanje i jačanje kapaciteta mladih u općini Centar Sarajevo za lidersku ulogu u izgradnji kohezivne lokalne zajednice koja brine o mladima i svim drugim članovima i članicama.

Planirano trajanje sastanka je 3 sata.

Molimo da vaše učešće na sastanku dijaloške platforme potvrdite najkasnije do srijede 6. februara 2019. godine do 12:00 h. na e-mail adresu: [email protected] ili na telefon 033 644 810. Osobe za kontakt Dajana Cvjetković i Milan Mrđa.

Ukoliko vam vrijeme dozvoli da se odazovete ovom pozivu,  planirajte učešće  tokom cijelog sastanka.

 

(Visited 154 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments