Sarajevo Innovations Festival 2021 (SIFI2021)

6 okt
Rok prijave 13.10.2021

STELEKS matično udruženje studenata elektrotehnike Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu organizuje Sarajevo Innovations Festival 2021 petu smotru studentskih radova iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti. Ponosni smo na činjenicu da su naši prethodni učesnici sa svojim projektima ostvarili i brojne uspjehe nakon SIFI-a. Jedni od učesnika SIFI 2017 su dobili priliku da svoj rad objave i u poznatom časopisu IEEE Access. Cilj SIFI-a je da podstiče studente na inovativnost i pisanje radova, te da postane svojevrstan sajam tehnike i nauke, od čije će koristi imati i studenti i firme koje učestvuju u sklopu SIFI-ja.  Pozivamo sve kreativne studente koji žele da rade na naučno-istraživačkom radu i imaju vlastite ideje da pošalju svoje radove do 13.10.2021.godine. Upustvo za prijavu i predaju radova nalazi se na našoj web stranici www.sifi.ba. Ove godine planirano je održavanje uživo u Sarajevu 23.10.2021. godine. Predajom naučnih radova, učesnike ocjenjuju recenzenti, istaknuti profesori i stručnjaci u oblasti tehnike i tehnologije, na osnovu čega se formira bodovna lista. U takmičarskom dijelu smotre, radovi svih učesnika će biti ocjenjivani od strane komisije po sljedećim kriterijma:

  1. Aplikativnost
  2. Inovativnost
  3. Usklađenost sa IEEE formatom
  4. Prezentacija
  5. Na osnovu zbira svih ocjena komisije i recenzenata formira se rang lista, a najbolji radovi bit će nagrađeni.

Svi učesnici će na dan održavanja predstaviti svoje projekte i imati priliku prisustvovati radionicama i predavanjima stručnjaka iz prakse. Prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

  1. mjesto: 500 KM
  2. mjesto: 300 KM
  3. mjesto: 200 KM

 

Ali, to nije sve! Posebna nagrada dr. Branislava Peruničić će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih učesnika u vrijednosti od 100 KM. Također, svi radovi će biti objavljeni u našem zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre. Pratite sva obavještenja na Facebooku, Linkedinu i Instagramu. Očekujemo Vaše prijave.

 

Upalimo svjetlo inovacije !

(Visited 93 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments