Sarajevo Innovation Summit 2021

31 okt
Rok prijave 04.11.2021

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete najvećoj konferenciji iz oblasti
inovacija u regionu Sarajevo Innovation Summit 2021, koja će biti održana 5. novembra 2021. u online formatu.

Ove godine, u partnerstvu s Britanskom ambasadom u našoj zemlji, odlučujemo biti još
odvažniji i inovativniji te otvoriti potpuno novu temu – Kako zdravstvena kriza izazvana COVID19 pandemijom ubrzava inovacije te u potpunosti mijenja kulturu istraživanja?! Da li je i koliko globalna kriza koju prolazimo samo “zdravstvena”? Koliko smo inovativni u odgovoru na krizu? Koliko zemlje Zapadnog Balkana mogu i trebaju biti inovativne u svom odgovoru na krizu?

I ove godine sa nama su svjetska imena iz oblasti inovacija, a poseban gost je Martin Vickers, izaslanik Premijera Ujedinjenog kraljevstva za trgovinu za Zapadni Balkan.

Glavni govornici Summita 2021 su: dr Amra Sabic-El-Rayess, vanredna profesorica na Kolumbia univerzitetu, dr Adnan Mehonić, UCL predavač nanoelektronike na University College u Londonu i saradnik Kraljevske akademije inženjerstva, Edin Hamzić, generalni direktor za nauku u BioCertica.

Učesnici panela su: Prof. Tom Clutton-Brock, Birmingham univerzitet Velika Britanija, Rohit Shelatkar, direktor kompanije Vitabiotics Ltd., Aleksandar Tripković, komercijalni rukovodilac vodećeg proizvođača vakcina za srednju i istočnu Europu i Baltik globalne inovativne farmaceutske kompanije AstraZeneca, Dr Neville Young, direktor za preduzetništvo i inovacije u Yorkshire & Humber Academic Health Science Network (AHSN), Rijad Hasić, član tima za razvoj prvog respiratora u Bosni i Hercegovini u okviru grupacije TMD Gradačac.

Sarajevo Innovation Summit 2021 će otvoriti: NJ.E. Matthew Field, ambasador Velike Britanije u BiH, Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, prof. dr. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i prof. dr. Amila Pilav Velić, idejni tvorac konferencije Sarajevo Innovation Summit.

Kratke biografije govornika možete pogledati na linku https://bit.ly/316Stsp a ukoliko ste
zainteresovani za intervjue sa govornicima kontaktirajte nas na mail [email protected]

Za prisustvo Summitu je neophodna prethodna registracija, i to putem sljedećeg linka:
https://bit.ly/3bdJWFQ Rok za registraciju je 4.11.2021. godine.

Za sva dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju i putem emaila: [email protected] ili putem telefona: 033 275 906.

Sarajevo Innovation Summit je najveći regionalni događaj o inovacijama koji već četvrtu godinu zaredom okuplja stručnjake, preduzetnike, donosioce politika i entuzijaste koji dijele zajednički motiv – a to je kako inovacijama unaprijediti i kreirati bolje društvo! Prošlogodišnje izdanje Summit-a okupilo je preko 300 učesnika iz 10 zemalja.

Izvor: Ekonomski fakultet u Sarajevu, Ured za odnose s javnošću

 

(Visited 94 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments