SAOPŠTENJE ZA JAVNOST IZLOŽBA I OKRUGLI STO U BRČKOM (DANAS, 22.5.2023.)

22 maj

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) i Forum Civilna mirovna služba u Bosni i Hercegovini (forumZFD BiH) organizuju okrugli sto u Brčkom pod nazivom „Izazovi memorijalizacije u suočavanju s prošlošću”.

 

Panelisti na okruglom stolu su fra Petar Matanović – Franjevački samostan Dubrave, Radmila Žigić – Inicijativa Mir sa ženskim licem i Fondacija Lara iz Bijeljine, politolog Ćazim Suljević i studentica politologije, međunarodnih odnosa i diplomatije Edna Mulić. Diskusiju će moderirati novinarka Alma Kajević.

 

Tokom okruglog stola biće prikazana i izložba idejnih rješenja svih arhitekata koji su učestvovali na konkursu Grada Sarajeva za izradu idejnog rješenja spomen-obilježja na Kazanima nadomak Sarajeva.

 

Događaj će biti organizovan u ponedjeljak 22.5.2023. godine

 

u 18:00 sati u prostorijama Doma Islahijeta (Islahijet 3, Brčko).Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) pomaže post-jugoslovenskim društvima da uspostave vladavinu prava i prihvate nasljeđe masovnog kršenja ljudskih prava, kako bi se utvrdila krivična odgovornost za počinioce, zadovoljila pravda i onemogućilo ponavljanje zločina. To je afirmacija vrijednosti otvorenog građanskog društva, sa jasno definiranim prioritetima u pogledu promoviranja, zaštite ljudskih prava, i uključivanja mladih u društveno-političke procese kroz mirovni aktivizam.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments