Sajam stipendija u Sarajevu

1 okt

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu desetu godinu zaredom organizira Sajam stipendija u Sarajevu, koji će se održati 17. oktobra 2019. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo) u terminu od 10:00 do 16:00 sati.

Prepoznajući važnost mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika u Evropi ali i šire, Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu je uspješan organizator Sajma stipendija – jedinstvene manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

Pravo učešća na sajmu imaju sve vladine i nevladine institucije, te obrazovne institucije koje dodjeljuju finansijsku ili drugu vrstu podrške za studiranje u BiH ili izvan nje (na sajmu se predstavljaju konkretne aktivnosti i/ili stipendije koje posjetioci mogu iskoristiti, a ne samo promocija institucije).

Iz Službe istiću da je cilj sajma da posjetioci dobiju potrebne informacije od predstavnika sajma o mogućnostima stipendiranja daljnjeg obrazovanja u BiH ili u inostranstvu.

Više informacija o sajmu kao i registracija su dostupni na linku.

(Visited 139 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments