Regionalni sajam poslova: Otvori vrata novih karijernih mogućnosti

10 okt
Život se sastoji od prilika, a jedna od najuzbudljivijih prilika za sve posloprimce koji teže napretku i promjeni u svojoj karijeri je pred vratima… Dočekaj ga spreman/na!
 
Za 15 dana počinje najveći online događaj u svijetu zapošljavanja – Regionalni sajam poslova
 
Tokom osam dana, od 24. do 31. oktobra, stupi korak bliže svojim karijernim ciljevima, susretni se s vodećim poslodavcima iz Bosne i Hercegovine (i susjednih zemalja) i pridruži se njihovim dinamičnim timovima.
 
Drugim riječima, ovo je savršena prilika da pronađeš novi i bolji posao!
Upoznaj poslodavce koji traže upravo tebe.
 
Svake godine, brojne renomirane kompanije iz regije sudjeluju na Regionalnom sajmu poslova, donoseći sa sobom mnoštvo raznovrsnih poslovnih prilika. Prošle godine nas je oduševilo više od 150 poslodavaca regionalno koji su bili spremni osnažiti svoje timove s novim talentima. Bez obzira jesi li iskusan profesionalac ili tek ulaziš u svijet rada, ovdje ćeš pronaći svoje mjesto.
 
Vrijeme je ključni čimbenik u procesu pripreme za Regionalni sajam poslova. Srećom, imaš dovoljno vremena da osvježiš svoju biografiju, izradiš i unaprijediš MojPosao.ba profil i pripremiš se za razgovor(e) s potencijalnim poslodavcima.
 
Nemoj biti ‘kampanjac’ koji čeka posljednji čas, sada je pravo vrijeme da se ‘baciš’ na posao!
 
Osvježi svoju biografiju – 10 ključnih savjeta
 1. Sadržaj koji se ističe: Tvoja biografija treba biti pregledna, jasna i relevantna. Istakni boldiranjem svoje najvažnije vještine i iskustva.
 2. Personalizacija: Prilagodi biografiju svakom poslodavcu. Naglasi ono što je relevantno za poziciju na koju se prijavljuješ, a pritom se ‘posluži’ oglasom koji te potaknuo na prijavu.
 3. Profesionalan izgled: Oblikovanje također igra ulogu. Upotrijebite savremene i profesionalne predloške kako biste ostavili dobar prvi dojam.
 4. Relevantno iskustvo: Navedi iskustvo koje je usko povezano s traženom pozicijom. Izbjegavajte nepotrebne detalje.
 5. Vještine i kvalifikacije: Jasnije navedi svoje vještine i obrazovanje kako bi poslodavci odmah vidjeli vaš potencijal.
 6. Postignuća: Ne zaboravi istaknuti svoje uspjehe i doprinose na prethodnim poslovima. Budi što konkretniji.
 7. Reference: Navedi reference ili preporuke koje potvrđuju vaše kompetencije.
  1. Digitalna prisutnost: Uključi relevantne online profile, ako ih imaš, kako bi poslodavci mogli dobiti sveobuhvatan uvid u tvoju karijeru.
  2. Pravopis i gramatika: Provjeri više puta na gramatičke i pravopisne greške. Neuredna biografija može ostaviti loš utisak.
  3. Motivacijsko pismo: Ako zajedno sa biografijom šalješ prateće motivacijsko pismo/zamolbu, prilagodi je radnom mjestu, kao i poslodavcu kojem se obraćaš.
   
  Svaka karijera je poput putovanja, a svaki korak koji napravimo nosi sa sobom potencijal za rast, uspjeh i osobni razvoj. Zaokruži u svom kalendaru datume od 24. do 31. oktobra i spremno zakorači u novo poglavlje tvoje karijere. Vidimo se na Regionalnom sajmu poslova!
(Visited 56 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments