Raspisana dva javna poziva: Prijavite projekte za mlade

4 apr
Rok prijave 22.04.2024

Odjeljenje za društvene djelatnosti objavilo je dva javna poziva, i to za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade u 2024. godini iz budžeta Grada Banja Luka i poziv za podršku projektima koji će biti realizovani u Domu omladine u ovoj godini.

Organizacije mogu prijaviti projekte za podršku, od 2.000 do 10. 000 KM po projektu, iz sljedećih oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; mobilnost, omladinski rad i organizovanje; borba protiv nasilja i kriminaliteta; korištenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi; osobe sa invaliditetom i drugim poteškoćama u Banjoj Luci i natalitetna politika i ostanak mladih u Banjoj Luci.

Kada je riječ o projektima za Dom omladine, takođe odnose se na iste oblasti, a sufinansiranje projekata je moguće u iznosu od 2.000 do 15.000 KM po projektu.

Pozivi su otvoreni do 22. aprila 2024. godine, a svi zainteresovani dodatne informacije u vezi sa javnim pozivima mogu dobiti putem adrese elektronske pošte: [email protected].

Info dan u Domu omladine

Odjeljenje za društvene djelatnosti organizuje info dan, koji će biti održan 11. aprila u Domu omladine sa početkom u 13.00 časova. Tog dana, svi zainteresovani će se moći upoznati pojedinostima vezanim za navedene javne pozive.

U nastavku preuzmite:

Javni poziv za prijavu projekta omladinskih organizacija, organizacija za mlade i udruženja građana u „Domu omladine“

Javni poziv za prijavu projekta omladinskih organizacija i organizacija za mlade

(Visited 209 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments