Raspisan poziv za dodjelu grantova u okviru II faze projekta Via Dinarica

1 aug
Rok prijave 13.08.2021
VIA DINARICA v2 - BOSNIA AND HERZEGOVINA

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu grantova je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku USAID BiH i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).

(Foto: Mikica Šubara)

Druga faza ovog projekta se provodi u saradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.
Inicijativa Via Dinarica ima za cilj da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.
Ovaj javni poziv sufinansiraju USAID BiH i Agencija za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS), a cilj mu je da doprinese poboljšanju ekonomskih prilika i životnog standarda duž staza Via Dinarice putem integracije domaćih proizvoda u turističku ponudu.

U skladu s gore navedenim, javni poziv za podnošenje prijedloga projekata se odnosi na sljedeće dvije prioritetne oblasti:

  • Jačanje procesa proizvodnje i prerade proizvoda u cilju integracije/uključivanja domaćih, tradicionalnih proizvoda u turističku ponudu duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave: Centar Sarajevo, Gacko, Jablanica, Mrkonjić Grad, Posušje, Prijedor, Prozor-Rama, Ravno, Sokolac, Stolac i Tomislavgrad
  • Jačanje prodajnih mjesta u cilju integracije/uključivanja domaćih, tradicionalnih proizvoda u turističku ponudu duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave: Prijedor.

Podnosilac prijave može podnijeti maksimalno jedan projektni prijedlog po svakoj prioritetnoj oblasti ovog javnog poziva.

Pozvani su svi zainteresirani i kvalifikovani potencijalni podnosioci prijava, koja žele sudjelovati u ovoj aktivnosti projekta, da dostave svoje prijedloge projekata, uključujući i svu prateću dokumentaciju, najkasnije do petka 13. avgusta.
Više informacija pogledajte OVDJE.

ba.ekapija.com

(Visited 89 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments