Radionica „Žene u medijima“ u Centru za kulturu Mostar

23 jan

Radionica o temi „Žene u medijima“, u organizaciji Udruženja „Novi put“, održat će se petak, 26. januara, u 11 sati, u Centru za kulturu Mostar.

Radionica se organizuje u okviru projekta „Unapređenje podrške žrtvama rodno-zasnovanog nasilja i diskriminacije“, kojeg udruženje “Novi put” provodi uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

“Mediji imaju važnu ulogu u podizanju svijesti javnosti o problemu rodno-zasnovanog nasilja, te je etički i profesionalni novinarski pristup izvještavanju o ovom društvenom problemu od izuzetne važnosti.

Ovom radionicom i odgovorima na pitanja kako mediji u Bosni i Hercegovini izvještavaju o rodno-zasnovanom nasilju, propituju li stereotipe koji očigledno postoje u bosanskohercegovačkom društvu, te koje su praktične preporuke za rodno odgovorno, inkluzivno kontekstualizirano izvještavanje o rodno zasnovanom nasilju, želimo dati zajednički doprinos na unaprijeđenju sveukupnog bh. društva”, navodi se u pozivu na radionicu.

Radionicu će moderirati i voditi prof. dr. sc. Daniela Jurčić, profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, Vera Soldo, dugogodišnja novinarka i Abida Pehlić, predsjednica Udruženja “Novi put”.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments