Radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti u Mostaru

26 nov
Rok prijave 06.12.2019

Fondacija „Mediacentar“ Sarajevo vas poziva da se prijavite na radionicu o medijskoj i informacijskoj pismenosti koja će biti održana 13.12.2019. od 10:00 do 17:00 sati, u prostorijama Hotela Bristol, Mostarskog bataljona bb, Mostar.

Jednodnevna radionica namijenjena je lokalnim NVO koje su zainteresovane da razvijaju aktivnosti na polju medijske i informacijske pismenosti. Radionica će dati osnovne informacije o tome šta je medijska i informacijska pismenost, koji su njeni aspekti, kome je namijenjena i kako se može praktično primijeniti u aktivnostima.

Radionica koja će biti organizovana 13.12.2019. godine u Mostaru kombinovat će prezentacije i interaktivni rad s učesnicima/ama, a vode je medijski eksperti iz BiH: docent Vuk Vučetić, Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i doc.dr.sc. Ivana Sivrić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Na radionici će biti obrađene sljedeće teme:

  • Zašto je važno biti medijski i informacijski pismen i šta to podrazumijeva?
  • Dobre prakse medijskog i informacijskog opismenjavanja u BiH i regionu
  • Kako mediji funkcionišu?
  • Ključne ciljne grupe i teme za MI opismenjavanje
  • Mehanizmi djelovanja građana i NVO u medijskom sistemu BiH
  • Kako prepoznati dezinformacije na internetu?

Ovo je treća u nizu radionica koje Fondacija “Mediacentar” organizuje za lokalne NVO na temu medijske i informacijske pismenosti.

Obezbijeđen ručak i osvježenje za učesnike/ce tokom trajanja radionice.

Iz svake organizacije može se prijaviti jedan predstavnik/ca.

Kako se prijaviti na radionicu?

Ukoliko ste zainteresovani/e za učešće na radionici, pošaljite popunjen aplikacioni formular koji možete preuzeti ovdje.

Aplikacioni formular pošaljite na adresu: [email protected]najkasnije do 6. decembra 2019. Sve prijave koje stignu nakon ovog datuma neće biti uzete u razmatranje. Nakon što nam pošaljete aplikaciju, primit ćete potvrdu o prijemu.

Za dodatne informacije o radionici, možete nas kontaktirati na email adresu: [email protected].

Radionica se organizuje u okviru regionalnog programa ”Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, uz podršku Evropske komisije. 

(Visited 95 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević