RADIONICA KREATIVNOG PISANJA, letnji kurs

7 jun

Udruženje „Hila” poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u letnjem onlajn kursu Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu kreativnog pisanja već desetu sezonu vode pisac Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica. Srdić i Arsenić poznati su i kao idejni tvorci i vlasnici izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Radionica traje od početka jula 2023. do kraja septembra 2023. Susreti se održavaju svake druge subote, onlajn. Ukupna cena tromesečnog kursa iznosi 12.000 dinara (u tri mesečne rate).

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prvih osam sezona, neke od nastalih priča nagrađene su i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot, Kikinda), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, (Požarevac, Novi Sad, Sombor), a objavljene su i zbirke priča „Elvira je sanjala Vladimira Bulatovića, „Izohipse” Denisa Čokića, „Smrt u Bašaidu” Miroslava Ćurčića, „Svaka dobija” Dimitrija Bukvića, „Pustite im laganu muziku” Dragane Mokan, „Produžetak vrste” Miljana Milanovića i „Neki drugi” Ljiljane D. Ćuk, nekadašnjih polaznika Radionice.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail [email protected] najkasnije do 25. 6. 2023. godine.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments