Radionica i predavanje o MANGAMA

24 jun

U utorak, 25. 6. 2024. godine, u 13 sati u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo na adresi Jelića 1 održat će se radionica i predavanje o mangama, značajna za promoviranje japanske kulture i medija mange, te označava početak saradnje između JU CKM i Ambasade Japana u BiH.

Posjetitelji će imati priliku da saznaju interesantne detalje iz svijeta japanskih mangi i prisustvuju predavanju vrsne umjetnice  i predsjednice Manga asocijacije Japana Machiko Satonake, koja će se javiti uživo iz Japana putem videolinka.

Dvije talentovane polaznice Škole stripa CKM, Lamija Podrug i Jelena Popović, nacrtat će zanimljive likove tokom radionice. Umjetnički rukovodilac škole, Majo Pavlović, vodit će radionicu i pružiti učesnicima dragocjene savjete i uputstva za crtanje u manga stilu. Također, događaj će biti interaktivnog tipa te će se i zainteresirani posjetitelji moći okušati u crtanju.

Ovaj događaj je od izuzetne važnosti za jačanje kulturnih veza između naše zemlje i Japana, pružajući publici jedinstvenu priliku da se upusti u svijet japanske mange i bolje razumijevanje bogatstva japanske kulture.

Svi zainteresirani svoje prisustvo mogu potvrditi prijavom putem QR koda koji se nalazi na plakatu ili putem linka: https://forms.office.com/r/xAs4AcDHXM

(Visited 91 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments