Radaionica najbolja godina ikad

7 feb

Prijedlozi naslova:

Kraj odgađanja, početak Najbolje godine ikad

Provedi vikend sa sobom na radionici Najbolja godina ikad

Izmjesti se iz svakodnevnice i postavi ciljeve za 2024.

Možeš li odvojiti vikend samo za sebe?

Prvi korak iz inercije: Radionica Najbolja godina ikad

 

Transformacijska radionica Najbolja Godina Ikad nastala je kao bunt na more negativnosti u jeku pandemije. Iako im je za dva dana otkazano skoro 90% saradnji zbog pandemije, Ajla i Amir Mulalić iz Invision Consultinga zapitali su se kako da iz ovog konteksta izvuku ono najbolje. Već četvrtu godinu za redom kroz interaktivnu radionicu “Najbolja Godina Ikad” sa učesnicima prolaze proces zamjene perspektive od “šta trebam” do “šta stvarno želim.”

 

“Sve češće srećemo ljude koji kažu da se osjećaju zarobljeno, jer ne znaju šta tačno žele, ali znaju da dalje neće na isti način. Šta stvarno želim se čini kao jednostavno pitanje, ali u vrtlogu svakodnevnih obaveza, teško je doći do odgovara i onda stalno nešto odgađamo. U tom odgađanju prolazi vrijeme i onda dolazi kajanje”, kaže nam Ajla Mulalić, direktorica Invision Consultinga.

 

Postavljanje životnih ciljeva, raspoređenih u 12 kategorija života, pruža šire razumijevanje uspjeha u odnosu na tradicionalni fokus na karijeru. Ovo je osvježavajući pristup koji stavlja naglasak na “zašto” umjesto “kako”, prepoznajući da neočekivane situacije mogu poremetiti planove. Svrha nije detaljno planiranje cijele godine, već prepoznavanje motiva iza postavljenih ciljeva. Umjesto opterećenja nerealnim očekivanjima, mijenjamo perspektivu, započinjemo s osjećajem uspjeha, fokusirajući se na ono što već funkcionira i kako postaviti jasne životne ciljeve koji se mogu mjeriti.

 

“Okruženi smo ljudima koji znaju da njihovo trenutno stanje ne oslikava njihov pravi potencijal. Iz prethodnih iskustava znamo da je prvi korak iz inercije najteži i to je upravo razlog zašto radimo ovu radionicu”, kaže nam Amir Mulalić iz Invision Consultinga.

 

Ova radionica je dizajnirana da učesnike izmjesti iz svakodnevnice i da stvori vrijeme i prostor u kojem će se posvetiti isključivo sebi. Vikend sa sobom je rezervisan za prelijepi zimski ambijent Hotela Tarčin Forest Resort u Sarajevu, 17. i 18. februara. Radionice koje izvode poduzetnici i edukatori Amir i Ajla Mulalić poznate su po interakciji, praktičnim i razvojnim vježbama i naravno zabavi.

 

“Pridružite nam se na putovanju ka otkriću vašeg punog potencijala na ‘Najboljoj godini ikad’, gdje ćemo zajedno razbijati barijere i graditi mostove ka uspjehu. Ne propustite priliku biti dio ovog izuzetnog iskustva koje će zauvijek promijeniti vaš pogled na život i poslovne ambicije”, kaže Jasmin Bešić, akreditirani coach i mentor pri Evropskom vijeću za coaching i mentoring (EMCC) kao senior praktičar, koji je i ove godine specijalni gost na radionici.

 

PRIJAVITE SE NA OVOM LINKU: https://event.invision.consulting/

(Visited 92 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments