Prvi Omladinski muzički festival ” Bendovi Zovu 033”

1 jul

Prvi Omladinski muzički festival “Bendovi Zovu 033” u organizaciji Udruženja ” Pop Rock Škola Sarajevo” i partnera organizatora “Međunarodnog Centra za djecu i omladinu- Novo Sarajevo”.
Na festivalu će se predstaviti 10 mladih bendova uzrasta od 14 do 24 godine.
Bendovi su nastali u okviru projekta “Bendovi Zovu 033” a u proteklih 6 mjeseci su radili sa mentorima u sastavu: Ismet Nuno Arnautalić,Jasmin Fajić,Dino Olovčić i Ernad Bihorac.
Gostujući muzičari koji su dali svoj doprinos bendovima su: Muris Varajić, Dino Šukalo i Vlado Podany.
Svi bendovi su prošli muzičku edukaciju kako svirati u bendu obzirom da mnogi od njih nikada nisu imali priliku imati svoj bend. Pored svjetskih i domaćih covera, bendovi su imali zadatak da osmisle minimalno po 1 autorsku pjesmu kako bi se podstaklo domaće izdavaštvo koje će doprinijeti očuvanju i promociji domaće pop rock scene.
Stručni žiri u sastavu: Ismeta Dervoz, Amir Misirlić, Ahmed Švrakić, Hamdija Salihbegović i prof.Mima Zukan će dodijeliti nagrade za Najbolji mladi bend, Najbolju autorsku kompoziciju, Najperspektivnijeg mladog gitaristu, bubnjara,klavijaturistu,basistu i vokala.
Neke od nagrada su: studijsko snimanje autorskog materijala, izdavač zvuka za Bosnu i Hercegovinu te 10 ugovorenih live koncerata u Bosni i Hercegovini i regionu.
Ovim festivalom želimo podstaći što veći broj mladih na formiranje bendova i stvaranje autorske muzike koja će vratiti pop rock kulturu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.
Prvi Omladinski muzički festival su podržali:
Grad Sarajevo
Općina Novo Sarajevo
Ministarstvo Kulture i Sporta Kantona Sarajevo
Asocijacija muzičara-stvaralaca- AMUS
Hayat Tv i Hayat Production
Radio Sarajevo
Radio Active Zenica
Voda Sara
Hvala im što podržavaju mlade i ovakve projekte!
Ulaz je slobodan i svi ste i više nego dobrodošli da podržite ove mlade ljude
(Visited 46 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments