Prva konferencija iz oblasti forenzičnog računovodstva u Bosni i Hercegovini: Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala

10 okt

 

Centar za forenzično računovodstvo Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu organizuje prvu konferenciju iz oblasti forenzičnog računovodstva, pod nazivom “Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala”.

Konferencija će biti održana 14.10.2021. godine online, na godišnjicu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.
Glavni govornici Konferencije su svjetksa imena iz oblasti forenzičnog računovodstva: Paul Thompson, direktor Evropske federacije računovođa i revizora za MSP; Richard Parlour, direktor Centra za međunarodno pravo finansijskih tržišta i Eric Mantelaers, rukovodilac razvoja profesionalne prakse i partner u reviziji, RSM Holandija.

Panelisti su stručnjaci iz akademije i prakse u Bosne i Hercegovini i regionu: prof. dr. Ševala Isaković – Kaplan, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu; prof. dr. Marijana Bartulović, Odjel za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu; prof. dr. Metka Tekavčić i dr. sc. Sandra Damjan, Ekonomski fakultet Univerziteta u Ljubljani i prof. dr. Branko Ljutić, Sante Fe Associates International Montenegro.

Cilj konferencije je okupiti najeminentnije stručnjake (istraživače i praktičare) iz regije i svijeta koji će kroz multidisciplinaran pristup prezentirati najnovija saznanja u oblasti borbe protiv prevara i privrednog kriminala.

Konferencija je namjenjena predstavnicima akademske zajednice, zakonodavne i izvršne vlasti, te regulatornih tijela, praktičarima iz oblasti finansija, računovodstva i revizije, kao i svima onima koji direktno ili indirektno imaju dodira sa prevarama i privrednim kriminalom u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Konferencija “Trendovi i izazovi u borbi protiv prevara i privrednog kriminala” organizovana je  u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta forenzičnog računovodstva u BiH“, kojeg Ekonomski fakultet u Sarajevu realizuje uz podršku Državnog odjela Sjedinjenih američkih država – Biroa za međunarodnu zaštitu od narkotika i provođenje zakona (INL), pri ambasadi SAD-a u Bosni iHercegovini.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments